Вивчення Біблії

Щоденні читання

Суботня школа

Суботня школа

Ваше здоров’я

Ваше здоров'я

ЧИ ЧЕКАЮТЬ ЛЮДИ ІСУСА ХРИСТА?

Автор SDA.if.ua. Категорія Духовні роздуми

Group 4

Перше пришестя Христа, віримо ми в це чи ні, – незаперечний історичний факт. Але Його Перший прихід на землю був би практично даремний без Другого пришестя. Спочатку Господь прийшов викупити наші гріхи, в другій же раз Він з’явиться як Всемогутній Цар, щоб здійснити Суд і знищити гріх.

Сьогодні безліч наукових і історичних фактів незаперечно свідчать про зростаючий рівень військових конфліктів, епідемій, землетрусів і жахливих злочинів. Звичайно ж що багато людей насміхаються над тими, хто вказують на ці ознаки й навіть називають фанатами. Разом з тим, впевнено відбувається глобальна проповідь про спасіння по вірі в Ісуса Христа і наближенні Царства Божого. Всі ці події є ознаками Другого пришестя Ісуса Христа, які описані в 24 розділі Євангелія від Матвія. Але одна з ознак є особливо характерною для сучасного світу: «Як було за днів Ноєвих, так буде і прихід Сина Людського. Бо так само, як за днів до потопу всі їли й пили, женилися й заміж виходили, аж до дня, коли Ной увійшов до ковчегу, і не знали, аж поки потоп не прийшов та й усіх не забрав, так буде і прихід Сина Людського. Будуть двоє на полі тоді, один візьметься, а другий полишиться. Дві будуть молоти на жорнах, одна візьметься, а друга полишиться. Тож пильнуйте, бо не знаєте, котрого дня прийде Господь ваш» (Матвія 24: 37-42).

Тобто люди займаються звичною справою – їдять, п’ють, створюють сім’ї, працюють, впорядковують своє місце проживання. Що ж в цьому поганого?

Жителі стародавнього світу «не знали» (інші переклади кажуть «не підозрювали», «не думали»), а займалися своїми звичайними справами як найголовнішими в житті, в суєті приспали свій розум, розучилися відокремлювати важливе від другорядного, забули Бога, свого Творця, і Його Заповіді.

Паралельний текс з Євангелія від Луки згадує Содом – місто, винищене Богом з лиця землі: «І, як було за днів Ноєвих, то буде так само й за днів Сина Людського: їли, пили, женилися, заміж виходили, аж до того дня, коли Ной увійшов до ковчегу; прийшов же потоп, і всіх вигубив. Так само, як було за днів Лотових: їли, пили, купували, продавали, садили, будували; того ж дня, як Лот вийшов із Содому, огонь із сіркою з неба линув, і всіх погубив. Так буде й того дня, як Син Людський з’явиться!» (Луки 17:26-31).

Що ж так розгнівало Господа? «Ось який був злочин Содому:… гординя, ненажерливість, безжурне ледарство… заходилися чинити мерзоти супроти мене, а я, побачивши те, їх відкинув» (Єзек. 16:49,50).

Тепер повернемося в наше прогресивне XXI століття. Натхненний Святим Духом апостол Павло описував наш час, називаючи його останнім часом, тому що він стоїть на порозі Другого пришестя Христа: «Знай же, що в останні дні настануть тяжкі часи. Бо люди будуть самолюбними, грошолюбними, чванливими, гордими, наклепниками, батькам неслухняними, невдячними, нечестивими, недружелюбними, непримиренними, злочинними, розбещеними, жорстокими, недобролюбними, зрадниками, нахабними, бундючними, більше розкошолюбними, ніж боголюбними, такими, що мають вигляд побожности, але сили її зреклися» (2Тим. 3:1-5).

Хіба це не те що ми бачимо? Сьогодні більшість називають себе віруючими людьми, але мають тільки вигляд благочестя, Бога ж і Слова Його не знають, Заповідей не дотримуються! В результаті на планеті (як і в країні) процвітають найогидніші пороки.

Чому повернеться Ісус Христос?

Сам Бог дає на це питання чітку й однозначну відповідь: «Щиру правду, щиру кажу вам, що хто слухає моє слово і вірить у того, що послав мене, має вічне життя і на суд не приходить, але перейшов від смерти до життя. Щиру правду, щиру кажу вам, що надходить година – і вона вже настала, – коли мертві почують голос Сина Божого і, почувши, оживуть. Бо як Батько має життя в собі, так дав і Синові мати життя в собі. І дав владу йому [і] суд чинити, бо він є Людським Сином. Не дивуйтеся цьому, бо настає час, коли всі, що в могилах, почують його голос; і вийдуть ті, що робили добро, на воскресіння життя, а ті, що робили зло, – на воскресіння суду» (Iван. 5:24-29).

Виникає логічне питання: де буду я в момент Приходу Христа?

При поверненні Ісуса Христа на Землю буде всього два класи людей – врятовані і не врятовані. Ті, хто повірив Господу, покаявся і прийняв Його в своє серце, свідомо уклавши з Богом Новий Завіт шляхом водного хрещення, і ті, хто знехтував жертвою Ісуса Христа, пішовши за своїми людськими пристрастями, суєтними забобонами, думкою оточуючих. В останній групі виявиться і безліч псевдохристиян, які більше шанували людські традиції замість Божих настанов. Саме про другу групу людей написано: «Та Син Людський, як прийде, чи знайде віру на землі?» (Луки 18: 8).

Дивно, чи не так? З невіруючими, начебто, все зрозуміло, але з християнами –  проблема! У світі близько 2 млрд християн, а Бог каже: «Прийшовши, чи знайду віру?»

І тут Бог через Біблію чітко відділяє людей, які не в очах оточуючих, а в Його очах є істинними послідовниками Ісуса Христа: «Тут терпеливість святих, що додержують заповіді Божі та Ісусову віру!» (Об. 14:12). Отже, сьогодні кожна людина повинна серйозно задуматися, на чиєму боці вона буде – з врятованими для вічного життя чи з тими, які загинуть назавжди? Перед кожним з нас постає одне-єдине, але життєво важливе питання: «Який мій характер і спосіб життя сьогодні, чи готовий я до зустрічі зі Спасителем?» Ще не пізно змінити своє життя! Ісус Христос готовий допомогти нам в цьому!

Почни прямо сьогодні, бо завтра для нас вже може просто не бути.

Коментарі відсутні

Новини по дням

Жовтень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Вер    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Контакти

вул.Івасюка, 76
м.Івано-Франківськ
76000

Написати лист