Вивчення Біблії

Щоденні читання

Суботня школа

Суботня школа

Ваше здоров’я

Ваше здоров'я

ЧОМУ ЛЮДИ ВІРЯТЬ В ДРУГИЙ ПРИХІД ХРИСТА?

Автор SDA.if.ua. Категорія Духовні роздуми

Group 4

У наш важкий час багато людей переживають про майбутнє: що чекає наших дітей, що буде з цим несправедливим, просякнутим обманом і корупцією світом? Чи можемо ми продовжувати вірити, що Ісус Христос скоро повернеться, якщо про наближення цієї події розповідають уже сотні років? Можливо це крайність чи фанатизм?

Давайте познайомимось зі світоглядом тих, хто не вірить у Друге пришестя Ісуса Христа. Наприклад, давньогрецький філософ Епікур, як і багато вчених вважав, що головна мета людського життя – бути щасливим. Але є дві основні причини, які заважають людині в досягненні щастя, – це страх перед богами і страх перед смертю. Епікур стверджував: «Богів боятися не слід, тому що, хоча вони й існують, але цей світ вони не творили, і не мають відношення до того, що тут відбувається. Тому не треба боятися ніяких богів». А щодо смерті, він заявляв таке: «Не потрібно боятися смерті! Тому що там, де ми, там немає смерті. А там, де смерть – немає нас. У момент смерті все припиняється. Тому поки ти живий, бери від життя все, що зможеш, і будь щасливий». Отже, на думку цього філософа, зі смертю людини все для неї закінчується.

Якщо подивитися на наш світ з боку, то дійсно може створитися враження, що все безглуздо і Бога немає. Життя сьогодні сповнене хитрощами, обманом, насильством, горем, скорботою, слізьми… Кожен день ми бачимо як людей обманюють, обкрадають і чуємо про нові трагедії і жертви. Здається, що зло цього світу сильніше живого Бога. Дивлячись на все, що відбувається, чи можна продовжувати вірити, що Бог не залишив планету Земля напризволяще?

Але в Біблії є безліч обітниць, які наповнюють нас надією на майбутнє. І християни продовжують вірити, що є сенс в історії людства, і ця історія має свою мету і свою кульмінацію – Пришестя Ісуса Христа. Існує кілька вагомих підстав, за якими ми віримо в цю подію.

—Тому що було творіння—

Все, що оточує нас, все, що ми бачимо, що чуємо і до чого торкаємося, не з’явилося випадково, саме по собі. Бог створив цей світ за 7 буквальних днів. Безумовно, сьогодні ми маємо набагато більше підстав вірити в творіння, ніж не вірити.

Британський вчений Антоні Флю став відомий завдяки своїм дослідженням. Він написав 28 книг, більшість з яких присвятив боротьбі з вченням про створення світу Богом. Після багатьох років боротьби, після сотень лекцій на цю тему, після написання безлічі книг він публічно заявив, що змінив свої погляди і прийняв вчення про створення. Коли його запитали, що вплинуло на це рішення, він одразу ж відповів: «Дослідження людини».

У кожній хромосомі, яку не видно неозброєним оком, вчені виявили більше 34 млн. хімічних носіїв інформації. Кожна клітина людського мозку має від 10 000 до 100 000 зв’язків з іншими клітинами. Невже такий складний організм міг з’явитися в результаті сліпої еволюції?

Ми знаємо, у всього, що наповнює Землю, є Бог Творець! І оскільки наш світ має свій розумний початок, то буде і його розумне завершення і нова сторінка життя, яку відкриє Творець, коли прийде вдруге. І тому у людства є надія.

—Тому що Ісус Христос воскрес—

Напевно, ніщо не піддавалося такій лютій атаці критиків, як факт воскресіння Ісуса Христа. Люди стверджують, що воскресіння з мертвих неможливо, тому що це суперечить відомим їм законам. Але Бог вище законів людей. Він є Життєдавець! І християни, віруючи в істинність Слова Божого, продовжують стверджувати: Син Божий воскрес із мертвих, і Він, як «перший плід», є гарантом нашого воскресіння.

Згадаймо, що сталося після розп’яття Ісуса Христа. Паралізовані страхом і глибоко розчаровані учні поверталися до своїх рибальських човнів. Але після зустрічі з воскреслим Спасителем вони перевернули весь світ. Починаючи від Єрусалиму, Самарії і аж до краю землі, вони зробили учнями Ісуса Христа всі народи. Це далося ціною великих жертв і чималої праці. Але ні можновладці, ні язичництво не змогли протистояти вістці про воскресіння Ісуса Христа.

Отже, Ісус Христос воскрес і немає більш важливої ​​події в історії всіх часів. І настане день коли Він повернеться на нашу землю вдруге і воскресить тих, хто хоче жити з Ним вічно.

 

 

—Тому що так сказано в пророцтвах—

В одній тільки книзі пророка Даниїла більше 15 разів говориться про кінець цього світу. Через Даниїла був передбачений весь хід людської історії. Його пророцтва охоплюють період в 2300 років, з 457-го року до н. е. по 1844 р. н.е. І цікаво зауважити, як наш час відрізняється від усіх попередніх століть. До середини XIX століття люди їздили на конях і билися мечами й списами. Але потім відбулися глобальні зміни і сьогодні ми користуємося літаками, автомобілями, метро, ​​комп’ютерами, мобільним зв’язком, супутниковим телебаченням та іншими науковими досягненнями. У той же час ми спостерігаємо небачені раніше забруднення навколишнього середовища, зміна клімату, страшні епідемії, урагани, пожежі, повені й землетруси.

Історія планети йде до свого кінця, але ми маємо надію й опору – це наш Бог, Який попередив нас, що всього цього слід було чекати перед  Другим пришестям Ісуса Христа. Тому ми продовжуємо вірити в Його швидке повернення.

—Тому що Ісус Христос обіцяв повернутися—

У Новому Завіті про Другий прихід Ісуса Христа згадується 319 разів. Ісус Христос неодмінно повернеться. Але в цей раз Він прийде не як беззахисна дитина, не як скромний тесля, не як зацькований і страчений проповідник. Він прийде як Цар царів і Господь над панами. Він Сам обіцяв нам це: «Нехай серце вам не тривожиться! Віруйте в Бога, і в Мене віруйте! Багато осель у домі Мого Отця; а коли б то не так, то сказав би Я вам, що йду приготувати місце для вас? А коли відійду й приготую вам місце, Я знову прийду й заберу вас до Себе, щоб де Я були й ви» (Iван. 14:1-3). Сьогодні звідусіль лунають голоси: «Бога немає! Якщо Бог є Любов, то чому стільки біди і несправедливості?» Справа в тому, що Бог міг легко навести порядок ще тоді, коли один ангел через свою гордість збунтував багатьох інших. Але знищення бунтівників залишило б сумніви в Божій справедливості для усіх небесних жителів і жителів інших світів. Ось чому падший ангел з бунтівниками був скинений на нашу планету, де після гріхопадіння Адама і Єви вони роблять свою чорну справу. Цікаво що Божа любов проявляється навіть в тому, що Він давно б міг повернутись, але терпить несправедливість грішників, аби задумались і покаялись: «Не бариться Господь з обітницею, як деякі вважають за зволікання, але є довготерпеливим з нами, не бажаючи, щоб хтось загинув, щоб усі прийшли до каяття» (2 Петра 3:9).

Отже, серед цього хору невіри давайте збережемо віру і надію. Без Бога життя не має сенсу. Цей світ не з’явився в результаті випадковості. У нього є Бог Творець! Якщо у цього світу був свій початок, то буде й  своє завершення. Ісус Христос воскрес із мертвих, і Він володіє ключами до вирішення проблеми смерті, розчарування, сліз і горя. Які б труднощі нам не довелося пережити, не можна випускати з поля зору Ісуса Христа. Він обіцяв і Він неодмінно повернеться, бо Біблія закінчується словами: «Той, Хто свідкує, говорить оце: Так, незабаром прийду! Амінь. Прийди, Господи Ісусе! Благодать Господа нашого Ісуса Христа зо всіма вами! Амінь» (Об. 22:20,21).

 

Підготував А. Білик

Коментарі відсутні

Новини по дням

Грудень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лис    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Контакти

вул.Івасюка, 76
м.Івано-Франківськ
76000

Написати лист