Вивчення Біблії

Щоденні читання

Суботня школа

Суботня школа

Ваше здоров’я

Ваше здоров'я

ПЕРШИЙ КРОК ДО БОГА

Автор SDA.if.ua. Категорія Духовні роздуми

mceclip0

 

Як грішна людина може прийти до святого Бога?

Багато хто задає те саме питання, яке турбувало людей в день П’ятидесятниці, коли, усвідомивши свій гріх, вони запитували: «Що нам робити?» Першим словом у відповіді апостола Петра було «покайтеся» (Дії 2:38). А згодом він додав: «Покайтеся ж та наверніться, щоб Він змилувався над вашими гріхами» (Дії 3:19).

Багато людей не розуміють справжньої природи покаяння. Вони жалкують про вчинений гріх і навіть зовні змінюють свою поведінку, оскільки бояться, що за свої погані вчинки вони будуть покарані. Але це не те покаяння про яке йдеться в Біблії. Вони оплакують наслідки гріха, а не сам гріх. Грецьке слово «метанойя», що означає покаяння, буквально перекладається як «зміна розуму». Покаяння має на увазі жаль за гріх, який вчинив і залишення його. Ми не відмовимося від гріха, якщо не усвідомимо його згубність. До тих пір, поки наше серце не відвернеться від нього, в нашому житті не відбудеться справжньої зміни.

Недостатньо хороший, щоб прийти до Христа?

В Євангелії від Луки є історія про двох людей, які зайшли в храм помолитися. Один з них, митар, не сміючи звести очей, просив: «Боже! будь милостивий до мене, грішного» (Луки 18:13). Він вважав себе дуже грішною людиною, та й навколишні були такої ж думки. Але він відчував потребу в Божому прощенні. Другий чоловік був фарисеєм. Він самовдоволено заявив Богу: «Дякую Тобі, що я не такий, як інші люди, грабіжники, кривдники, перелюбники …» (Луки 18:11). Він був далекий від Бога і тому не усвідомлював, наскільки він грішний.

Якщо ви усвідомили свою гріховність, не чекайте, поки станете кращим. Дуже багато хто вважає себе недостатньо хорошими, щоб прийти до Христа. Ви сподіваєтеся виправитися своїми зусиллями? Але «Чи мурин відмінить коли свою шкіру, а пантера ті плями свої? Тоді зможете й ви чинити добре, навчені чинити лихе!» (Єр.13:23). Поміч для нас – тільки в Бозі. Ми не повинні чекати, поки у нас з’являться більш переконливі доводи, святіший характер, поки нам випаде більше сприятлива можливість. Самі ми нічого зробити не зможемо. Ми повинні прийти до Христа такими, які є.

Бог помилує всіх?

Але ніхто не заспокоює себе думкою, що Бог через Свою превелику любов і милість врятує навіть тих, хто відкидає Його благодать. Крайню гидоту гріха можна зрозуміти тільки в світлі Голгофського хреста. Якщо хтось стверджує, що Бог занадто благий, щоб відкинути грішника, нехай він подивиться на Голгофу.

Христос взяв на Себе провину грішних людей і постраждав за них саме тому, що для порятунку людини не було іншого шляху. Без цієї жертви людство не могло б позбутися оскверняючої сили гріха і відновити спілкування зі святими істотами. Щоб люди змогли знову почати жити духовним життям, Христос узяв на Себе провину за їх непослух, постраждав за їхні гріхи. Любов, страждання і смерть Сина Божого свідчать про жахливість гріха і про те, що позбутися влади гріха і жити більш піднесеної життям можна тільки підкорившись Христу.

Зволікання небезпечне. Не відкладайте сповідання своїх гріхів перед Богом!
Стаття підготовлена ​​за матеріалами книги Еллен Уайт «Дорога до Христа». Видавництво «Джерело життя».

Купити цю книгу дуже просто!

Зателефонуйте нам:  (095)901-74-97   (0342)75-58-06

Запрошуємо: м. Івано-Франківськ, вул. Івасюка 76. (Працює бібліотека).

Зайдіть на наш сайт: http://sda.if.ua/

Дякуємо!

Коментарі відсутні

Новини по дням

Вересень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лип    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Контакти

вул.Івасюка, 76
м.Івано-Франківськ
76000

Написати лист