Вивчення Біблії

Щоденні читання

Суботня школа

Суботня школа

Ваше здоров’я

Ваше здоров'я

ЯК ПОБУДУВАТИ МІСТ

Автор SDA.if.ua. Категорія Духовні роздуми

Мовою притчі

Одного разу до берега бурхливої річки підійшла група людей.

Group 423

 

Їхній керівник сказав — Ми не зможемо перейти річку вбрід, тому потрібно побудувати міст.
— Правильно, правильно!!! – підтримало його люди. — Нам потрібен міст! Зводь же його!
— Але ж я сам із цим не впораюся, — відповів провідник. — Ця робота не під силу одному!
— Ну-у, не прибідняйся, – сказали йому у відповідь. —Ти ж у нас «той, що наводить мости» (з латині «священик» перекладається як «той, хто наводить мости»). – А хто ми? Тому ти працюй, а ми подивимося як це в тебе виходить. А якщо в тебе не вийде, то ти для нас не «той, що наводить мости»! Не знаю, що говорили далі, але вони всі ще досі на тому боці річки.
Колись апостол Павло написав до подібної громади людей: «Благаємо ж вас, брати, шануйте тих, що працюють між вами, наставлені над вами в Господі, і тих, що навчають вас, виявляйте до них велику любов за їхню працю. Майте мир у собі» (1 Сол. 5:12,13)

Наївно вважати, що одна людина може побудувати усі стосунки в церкві. Якою б обдарованою вона не була, у неї обов’язково є межа можливостей, за якою (якщо немає підтримки зі сторони) в проповіді Євангелія і в духовному зростанні починається глибокий застій. Ось чому Бог говорить до всієї громади: «Але ви вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого, (1Петр. 2:9).

Звичайно, більша частина відповідальності лежить на пасторі й служителях церкви, але згадаймо як жив і навчав Ісус: «Якщо хто хоче між вами стати великим, той хай буде вам слугою, і хто лиш хоче між вами бути першим, хай буде вам рабом; так само і Син Людський – прийшов Він не для того, щоб служили Йому, а щоб послужити й дати свою душу як викуп за багатьох» (Матв. 20:26-28).

ПИТАННЯ ДЛЯ РОЗДУМІВ: На якому боці річки сьогодні моя громада, і як я допомагаю тому, «хто наводить мости»?

 

Коментарі відсутні

Новини по дням

Травень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Контакти

вул.Івасюка, 76
м.Івано-Франківськ
76000

Написати лист